Monumentale boerderij uit Ridderkerk

Home/Hybride verfsysteem/Monumentale boerderij uit Ridderkerk
Monumentale boerderij uit Ridderkerk 2013-10-18T15:01:16+00:00

Project Description

Uitvoerder : A. Verhoeven
Locatie : Ridderkerk
Merk : EVERT KONING, AQUAMARYN
Producten : EDEL Grond, EDELSTAND, LINAL

Vorige maand heeft Schilder- en compleet onderhoud A. Verhoeven, de monumentale boerderij aan de Lagendijk 88 te Ridderkerk geschilderd. Vanwege achterstallig onderhoud is de boerderij compleet onderhanden genomen en voorzien van een nieuw en fris uiterlijk.

Schilders- en compleet onderhoudsbedrijf A. Verhoeven is een bedrijf dat zich niet alleen de naam ‘schildersbedrijf’ aanmeet, maar zelfs ‘compleet onderhoudsbedrijf’. Dit betekent, naar eigen zeggen, niet dat men zelf het gehele pand kan onderhouden. Maar voordat het object geschilderd wordt, checkt men eerst de gehele bouwkundige staat. Zodra geconstateerd wordt dat deze niet voldoende is, wordt dit eerst in de juiste conditie gebracht door middel van de inzet van het uitgebreide netwerk aan onderaannemers. Op deze wijze verzekert het bedrijf de klant en zichzelf van de juiste duurzaamheid van het schilderwerk.

Zoals gezegd was de boerderij al enkele jaren niet (op de juiste wijze) onderhouden. Daarom bleek een uitgebreide renovatie niet te vermijden. Er is voor dit project bewust gekozen voor de Edel Grond en de Edelstand met SLT-formule van Evert Koning. Deze producten garanderen een blijvende elasticiteit op langere termijn door de standolie-lijnolie technologie. Door de SLT-formule is het een product dat geschikt is voor de ‘klassieke’ panden en ook voor hedendaagse architectuur.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van Aquamaryn, te weten LINAL op de gevelbetimmering aan de achterzijde van de stal. De gevelbetimmering was zeker al 15 jaar niet geschilderd en in het verleden zijn deze planken behandeld met Carbolineum.
Carbolineum is sinds 2001 in Nederland verboden. Maar waar de bewoners van de boerderij écht al jaren last van hadden, is dat het erg moeilijk overschilderbaar is. Het afgelopen decennia zijn er al verschillende verflagen, van uiteenlopende merken, op gesneuveld. Voor het overschilderen van de gevelbetimmeringen met carbolineum, heeft men uiteindelijk gekozen voor de lijnolie houdende (ook wel kruipolie) producten.

Na afloop van dit mooie project mogen wij meneer A. Verhoeven citeren: ‘Middels een bijzonder nauwe en fijne samenwerking met Simonis Verf en leverancier Evert Koning, hebben wij dit gecompliceerde project als team op de juiste manier in kunnen vullen!’

Opdrachtgever: A. Verhoeven

Project Details

Categories: