Bewoners Ymere enthousiast over ‘spiegelwerk’ door Reinders BV

Home/Alle/Bewoners Ymere enthousiast over ‘spiegelwerk’ door Reinders BV

Bewoners Ymere enthousiast over ‘spiegelwerk’ door Reinders BV

Woningcorporatie Ymere brengt haar duurzame ambities waar het maar kan in de praktijk. Dit is in het afgelopen decennium gebleken door energiebesparende maatregelen als isolatie en verwarmingsketels met een hoog rendement. Ook FSC hout is een onderdeel van Ymere’s duurzame activiteiten. De corporatie is vorig jaar in gesprek gekomen met Ursa Paint omdat men naast het hout ook verder kijkt naar de afwerklaag. Vanuit die gesprekken ontstond het idee om hybride verfsystemen, waarmee de eigenschappen van verf op synthetische basis worden gecombineerd met die van producten op natuurlijke grondstofbasis, toe te passen op complexen binnen Ymere’s bezit. Vorig jaar is een complex van 85 woningen met Aquamaryn geschilderd in Amsterdam. Dit jaar zijn complexen in de Haarlemmermeer aan de beurt.

Reinders BV is één van de co-makers van Ymere op het gebied van vastgoedonderhoud. Ook met hen sprak Ursa Paint uitvoerig in de afgelopen maanden. Reinders gaf aan open te staan voor de toepassing van producten op natuurlijke, herwinbare grondstofbasis voor hun klanten. Toen de vraag vanuit Ymere kwam of Reinders circa 40 woningen wilde afwerken met het product Toplin, aarzelden bedrijfsleider Arjan Heerland en projectleider Marco Bark geen moment. Zij pakten het project op en lieten hun schilders na een grondige voorbereiding het werk uitvoeren op seniorenwoningen in Nieuw Vennep. De reacties van de bewoners op de uitstraling van het product op hun woningen bleken zeer enthousiast. Ook het onafhankelijke Verfadviescentrum en de uitvoerende schilders zijn tevreden over de toegepaste producten. De verwerking, het standvermogen én de glans zijn als professioneel en prettig ervaren. Met name laatstgenoemde glans is door de schilders als zijnde ‘een spiegel op het houtwerk’ omschreven. Uiteraard monitoren alle partijen het werk uitvoerig in de komende tijd. Maar de eerste reacties op een uit 70 procent natuurlijke grondstoffen bestaand verfproduct zijn positief.

IMG_3513 IMG_3510 IMG_3509 IMG_3507 IMG_3506 IMG_3505

2017-05-10T17:06:08+00:00 juli 24th, 2014|Alle|Reacties uitgeschakeld voor Bewoners Ymere enthousiast over ‘spiegelwerk’ door Reinders BV