RIGO Verffabriek levert coatings voor Drijfveer

Home/Innovaties, Schilderwerken/RIGO Verffabriek levert coatings voor Drijfveer

RIGO Verffabriek levert coatings voor Drijfveer

De Floriade in Almere wordt pas in 2022 gehouden, maar het eerste gebouw is al geopend. De zogenoemde Drijfveer werd vrijdagmiddag geopend door wethouder Tjeerd Herrema.

De Drijfveer is vrijwel volledig gebouwd op basis van bio-based materialen. De Urban Greeners startte dit project om een verandering in bouwend Nederland te bewerkstelligen. Ze bewijzen dat het kan: ecologisch bouwen. Ze gebruikten zoveel mogelijk materialen uit de directe omgeving: dakspanten van acacia hout uit de Flevopolder, Hennepvezel voor isolatie materiaal, vilt, leem, verf met Hollandse lijnolie.

RIGO Verffabriek dacht mee over de toe te passen coatings. Zo moest er een olie gevonden worden voor de bescherming van het unieke Zwart Hout aan de buitenzijde, gaan de kozijnen aan de buitenzijde in de Linal zwart Authentieke lijnolieverf, binnen al het Houtwerk in de Linolux satijn en de muren vanzelfsprekend in Maril met Hollandse lijnolie.

We zijn trots op dit resultaat! Van jonge ondernemers.

Je vind een verslag van de volledige bouw op Instagram

IMG_7632  IMG_7637

IMG_7644  IMG_7652

2017-05-10T17:05:44+00:00 februari 29th, 2016|Innovaties, Schilderwerken|Reacties uitgeschakeld voor RIGO Verffabriek levert coatings voor Drijfveer