URSA en RIGO Trotse winnaar IJmond Duurzaam Award 2014!

Home/Algemeen/URSA en RIGO Trotse winnaar IJmond Duurzaam Award 2014!

URSA en RIGO Trotse winnaar IJmond Duurzaam Award 2014!

Tijdens het ondernemers netwerkevent op dinsdag 18 november “IJmond Onderneemt” mochten wij de prijs voor meest duurzame onderneming van de IJmond in ontvangst nemen! “De winnaar weet van grondstof tot en met het resultaat bij de klant een duurzame stempel te drukken”, luidt het juryrapport.

Voor de IJmond Duurzaam Award 2014 waren drie bedrijven genomineerd. Naast Ursa Paint/RIGO uit Velsen waren ook Melkveebedrijf Apeldoorn uit Uitgeest en IJmond Klimaatservice uit Velsen genomineerd.
De jury oordeelde dat met name bij Ursa Paint/RIGO duurzaam ondernemen is verankerd door het gehele productieproces. De inzet om de milieu-impact van de grondstoffen te minimaliseren en de voorsprong die dit bedrijf binnen de eigen branche daarmee heeft, gaven voor de jury van de IJmond Duurzaam Award uiteindelijk de doorslag. “De winnaar weet vanaf grondstof tot en met het resultaat bij de klant een duurzame stempel te drukken. Zoals ze zelf zeggen: Daden krijgen kracht”, stelt de jury.

De daden kregen onder andere kracht in een aantal toonaangevende projecten dat we hebben uitgevoerd in 2014. Met ons “ Hier groeit verf” project verbouwen we Hollandse lijnolie op braakliggende terreinen en zoeken daarmee regionale samenwerking met boeren, fabrikanten en gemeentes. Voor onze nieuw gelanceerde EVA muurverf recycleden we muurverfrestanten tot een nieuwe muurverf van professionele kwaliteit. En met het project “Beyond Bio-Based” zoeken we naar nieuwe formuleringen van onze verfproducten, die verder gaan dan “ bio-based” en daarmee zuiver natuurlijk en zo min mogelijk chemisch bewerkt zijn.

We zijn trots op deze mooie erkenning van onze visie om duurzaamheid een dagelijkse overweging te laten zijn in alle beslissingen die steeds genomen moeten worden.

2014-11-25T15:47:38+00:00 november 25th, 2014|Algemeen|Reacties uitgeschakeld voor URSA en RIGO Trotse winnaar IJmond Duurzaam Award 2014!