Wevershuis Zaanse Schans door Sepp Art

Home/Geen categorie/Wevershuis Zaanse Schans door Sepp Art

Wevershuis Zaanse Schans door Sepp Art

Na de reconstructie was het aan schilderbedrijf Sepp-Art om de binnen- en buitenzijde van het huis in ere te herstellen. Een ingewikkelde klus, waarbij gewerkt moest worden met een combinatie van oude gebruikte en nieuwe houtsoorten, en waarbij grondig onderzoek gedaan moest worden naar de authentieke kleuren en materialen. RIGO Verffabriek hielp mee in het reconstrueren van de kleuren in ons atelier, en leverde de Toplin lijnolieverf voor de buitenzijde, Ekodur voor de binnenzijde, RigoStep Colorwash en Duo Matt voor de vloeren. Bijna alle wanden en vloeren, zowel binnen als buiten werden met producten van RIGO Verffabriek afgewerkt. Dankzij de professionele en deskundige verwerking van Sepp-Art kan het Wevershuis er weer een flinke poos tegen.

Het Wevershuisje was oorspronkelijk een woon- en werkplek van een thuiswever en bestaat uit een dubbel woonhuis, met in het achterste deel een ruimte waarin de weefgetouwen werden opgesteld. Het pand is daarmee karakteristiek voor de wevernijverheid uit Assendelft en Krommenie. Een weefhuis zoals dit staat nog niet op de Zaanse Schans en is een waardevolle aanvulling. Het pand is een geheel houten pand, opgebouwd uit grenen gebinten. De gevels van het pand tonen de karakteristieke soberheid die zo kenmerkend is voor de 18e-eeuwse panden van Assendelft. In het wevershuis wordt na de herbouw het ambacht van weven weer zicht- en tastbaar gemaakt voor bezoekers van de Zaanse Schans. De bouw van het wevershuis is een toeristische attractie op zich. Binnenkort opent het Wevershuis weer voor publiek, en is het zeker een bezoekje waard.

IMG_6176-e1448284644389 IMG_6627-e1448284692387 IMG_6634-e1448284854888

2017-05-10T17:05:35+00:00 april 11th, 2016|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Wevershuis Zaanse Schans door Sepp Art