Zeeuws-Vlaanderen succesvol gastheer eerste bio-based verfseminar Nederland

Home/Algemeen, Alle/Zeeuws-Vlaanderen succesvol gastheer eerste bio-based verfseminar Nederland

Zeeuws-Vlaanderen succesvol gastheer eerste bio-based verfseminar Nederland

Niet de Randstad maar de provincie Zeeland laat al sinds lange tijd zien serieus werk te maken van bio-based initiatieven. Of dit nu om energiebesparende maatregelen, de toepassing van duurzame bouwmaterialen of het gebruik van duurzame verf gaat: Zeeland wil voorop lopen en doet dit ook. Het is daarom verre van vreemd dat juist op Zeeuws grondgebied het eerste bio-based verfseminar is gehouden. Het Bio-Based European Training Center in Terneuzen bleek het ideale decor om stakeholders uit allerlei geledingen uit te nodigen. Woningcorporaties, gemeenten, Rijkswaterstaat, architectenbureaus en allerlei andere doelgroepen waren aanwezig om meer over duurzame verf op natuurlijke grondstofbasis te weten te komen.

Martijn Visser introduceerde de gasten met het onderwerp en de diverse sprekers. Namens Ursa Paint namen hijzelf, Toon van Westerhoven en Machiel van Westerhoven het woord. Er is gesproken over duurzaamheid in een breder maatschappelijk perspectief met daarbij lijnolieverf en recycleverf in het bijzonder. Vervolgens nam Lenno Vermaas het stokje over namens vlasproducent Van de Bilt. Hij overtuigde de luisteraars van de veelzijdigheid van de grondstof en de toepassingsmogelijkheden. Vervolgens kwamen de mannen van de praktijk aan het woord. Stefan de Schrijver legde uit hoe De Schrijver Vastgoedonderhoud lijnolieverfprojecten aanpakt en wat daarbij komt kijken. Eric Zegers deed vervolgens een aanvulling door projecten van Wilhelm met behulp van mooi fotomateriaal toe te lichten. Met een goodiebag vol informatie maar bovenal een rugzak met inspiratie keerden de bezoekers huiswaarts. Eén ding werd duidelijk: deze sessie heeft een inspiratievol zaadje weten te planten in het land der professioneel vastgoedbeheer.

2014-06-26T08:26:48+00:00 juni 26th, 2014|Algemeen, Alle|Reacties uitgeschakeld voor Zeeuws-Vlaanderen succesvol gastheer eerste bio-based verfseminar Nederland